Украинският президент отхвърли думите на папа Франциск, че Киев трябва да

...
Украинският президент отхвърли думите на папа Франциск, че Киев трябва да
Коментари Харесай

След думите на папата: Зеленски критикува коментарите, дошли от Ватикана

Украинският президент отхвърли думите на папа Франциск, че Киев би трябвало да договаря за прекратяване на войната с Москва.

В изявление главата на Римокатолическата черква съобщи, че най-силен е този, който има смелостта да „ вдигне бялото знаме “, което някои сметнаха за апел Украйна да капитулира. Въпреки че Ватиканът го отхвърли, Володимир Зеленски отговори: 

 
Руските убийци и мъчители не напредват към Европа, единствено тъй като украинците ги държат с оръжие в ръце и под синьо-жълто знаме. В Украйна имаше доста бели стени в къщите и църквите, които в този момент са опожарени и разрушени от съветските снаряди. Това споделя ясно кой би трябвало да спре, с цел да свърши войната.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Коментар по тематиката пристигна и от Кремъл.
Доколкото разбирам, в изказването на папата е имало по-широк подтекст. Идеята, за която приказва, е напълно разбираема. Той се разгласи за договаряния. Нашият президент неведнъж е приказвал за нашите подготвеност и неприкритост да решаваме проблемите си посредством договаряния и това е пожеланият метод.
Дмитрий Песков, представител на Кремъл

И през днешния ден в град Одеса оповестиха за поредна офанзива с дронове. Междувременно американски издания предизвестиха, че Русия създава артилерийски снаряди три пъти по-бързо от Европа и Съединени американски щати, до момента в който унгарският министър председател Виктор Орбан разяснява, че Доналд Тръмп няма да отпусне помощ за Киев, в случай че още веднъж стане президент.

А съгласно медии в Москва, командващият военноморските сили на Русия е бил отхвърлен от поста си. Информацията се появи, дни откакто Украйна заяви, че е потопила още един противников боен транспортен съд.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР